Egyszerű, gyors, finom és laktató a túróval töltött zsemle.
Hozzávalók:
fél kg túró
1 darab tojás
cukor ízlés szerint
tejföl
mazsola ízlés szerint
reszelt citromhéj vagy narancshéj
6 db zsemle
vaj (a zsemlék tetejére)
A zsemlék tetejét levágjuk.
A belsejüket kiszedjük.
A túrót áttörjük villával.
Összekeverjük a cukorral, a tojással, a tejföllel és a reszelt citrom héjával.
Annyi tejföl kell bele, hogy krémes, lágy, szinte híg állagú legyen, mivel sütéskor veszít a nedvességtartalmából és nem akarunk száraz zsemlét enni.:)
Hozzáadjuk a mazsolát.
A zsemléket megtöltjük kanállal.
Rátesszük a zsemlekalapokat és mindegyik tetejére egy darab vajat.
Lassú tűzön sütjük. Sütési idő kb. 15-20 perc.
Vigyázzunk mert könnyen megég!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése