Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 tojássárgája
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 evőkanál rum
só
fél citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
Én rögtön ennek az adagnak a dupláját készítem.
Fakanállal hólyagosra keverjük a masszát, míg elválik az edény falától.
Elég lágy tésztát kapunk.
Másfélszeresére kelesztjük. Letakarva!
Legyen a konyhában meleg! Huzatot ne kapjon!
A fánkot középforró olajban, egyenletes tűzön sütjük.
A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra.
Sütés elején az edényt fedjük be.
Megfordítás után a fedőt vegyük le róla.
Szűrőkanállal vegyük ki az olajból
Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!
50 dkg liszt
8 tojássárgája
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 evőkanál rum
só
fél citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
Én rögtön ennek az adagnak a dupláját készítem.
Fakanállal hólyagosra keverjük a masszát, míg elválik az edény falától.
Elég lágy tésztát kapunk.
Másfélszeresére kelesztjük. Letakarva!
Legyen a konyhában meleg! Huzatot ne kapjon!
A fánkot középforró olajban, egyenletes tűzön sütjük.
A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra.
Sütés elején az edényt fedjük be.
Megfordítás után a fedőt vegyük le róla.
Szűrőkanállal vegyük ki az olajból
Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!
Nagymamám emlékének ajánlom soha el nem múló szeretettel.
Szabóka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése