Úgy főzök, mint egy olasz Mamma. :) Vagyis: sokat, sokfélét, szezonális és helyi termékekből. Az őszről a gomba, a gesztenye, a sütőtök, a méz, a dió, a mák, az alma, a körte, a szőlő, a szilva, a bab és az ezekből készült ételek jutnak először az eszembe, már ami a gasztronómiát illeti. No meg a jó bor! Magyar bor!!! Édes. Vagy késői szüretelésű. Vagy jégbor!!! No, de erről majd máskor...
Kőszegi gesztenye.
Sütőtökös palacsinta:
Keverd le a palacsintatésztát, hagyd állni, majd add hozzá a reszelt sütőtököt.
Lassú tűzön süsd!
Tálald mézzel és szórd meg őrölt fahéjjal!
Jó étvágyat kívánok!
Jókai bableves békahátú babból, csülökkel.
Sütőtökös nokedli füstölt sajttal:
Hozzávalók:
25 dkg apróra reszelt sütőtök
30 dkg liszt
1 dkg só
5 tojás
fél dl olaj
Karaván sajt és tejföl a tálaláshoz.
Tipp: sütőtök helyett spenóttal is készíthetjük.
A gyerekek mindkettőt imádják.:)
Máglyarakás
Hozzávalók:
pár darab kifli (vagy kalács)
3 tojássárgája
3 evőkanál vaníliás cukor
2 dl tej
rum
almaszeletek
mazsola
apróra vágott vagy darált dió
fahéjas cukor
3 tojásfehérje
baracklekvár
pár darab kifli (vagy kalács)
3 tojássárgája
3 evőkanál vaníliás cukor
2 dl tej
rum
almaszeletek
mazsola
apróra vágott vagy darált dió
fahéjas cukor
3 tojásfehérje
baracklekvár
Szerettel: Szabóka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése