2011. október 11., kedd

Őszi ételek

Úgy főzök, mint egy olasz Mamma. :) Vagyis: sokat, sokfélét, szezonális és helyi termékekből. Az őszről a gomba, a gesztenye, a sütőtök, a méz, a dió, a mák, az alma,  a körte, a szőlő, a szilva, a bab és az ezekből készült ételek jutnak először az eszembe, már ami a gasztronómiát illeti.  No meg a jó bor! Magyar bor!!! Édes. Vagy késői szüretelésű. Vagy jégbor!!! No, de erről majd máskor...





Kőszegi gesztenye.




Batul.




Sütőtökös palacsinta:

Keverd le a palacsintatésztát, hagyd állni, majd add hozzá a reszelt sütőtököt.

Lassú tűzön süsd!
Tálald mézzel és szórd meg őrölt fahéjjal!
Jó étvágyat kívánok!


Jókai bableves békahátú babból, csülökkel.



Sütőtökös nokedli füstölt sajttal:


Hozzávalók:

25 dkg apróra reszelt sütőtök
30 dkg liszt
1 dkg só
5 tojás
fél dl olaj

Karaván sajt és tejföl a tálaláshoz.

Tipp: sütőtök helyett spenóttal is készíthetjük.
A gyerekek mindkettőt imádják.:)



Máglyarakás








Hozzávalók:

pár darab kifli (vagy kalács)
3 tojássárgája
 3 evőkanál vaníliás cukor
2 dl tej
rum
almaszeletek
mazsola
apróra vágott vagy darált dió
fahéjas cukor

3 tojásfehérje
baracklekvár



Szerettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése