Mascarponés vörösáfonyás piskótatekercs.
Saját recept.
Hozzávalók:
piskótatekercs
50 dkg mascarpone
rum
15 dkg porcukor
aszalt vörösáfonya
tortabevonó csokoládé
A mascarponét összekeverjük a porcukorral és annyi rummal, hogy lágy, kenhető masszát kapjunk.
Beleszórjuk az aszalt vörösáfonyát.
Megtöltjük vele a piskótatekercset.
Tortabevonóval bevonjuk a piskótatekercset.
Mézes krémes és kosárka.
Nagymamám receptje.
A tésztához:
1 tojás+1 tojás sárgája
15 dkg cukor
3 kanál méz
10 dkg vaj
3 kanál tej
50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 részre osztjuk. A tepsi hátán sütjök a lapokat.
Készen vett mézes lap vagy mézes kosárka is jó.
A krémhez:
1/2 liter tej
5 evőkanál búzadara
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 vaníliáscukor
Tortabevonóval vonjuk be a mézes krémest, vagy csorgassunk belőle a kosárkák tetejére.
Gombakrémleves grillezett gombából.
A gombát meggrillezzük (sütőrács is megteszi, ha nincs grillünk, de tegyünk alája tepsit!) tengeri sóval, olivaolajjal, borssal megszórva.
Akkor lesz jó, ha már kezdi kiengedni a levét.
Húslével, burgonyával, (annyival ,hogy besűrítse) és kevés főzőtejszínnel összefőzzük.
Sózunk, ha még esetleg szükséges.
Leturmixoljuk.
Forrón tálaljuk.
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött csirkemell rántva.
Görög mazsolaborban áztatott fügével töltött csirkemell rántva.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Szabóka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése