2011. december 31., szombat

Rumos-gesztenyés tekercs

Hozzávalók:

4 csomag cukrozott gesztenyemassza
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
sok rum
tortabevonó étcsokoládé

A gesztenyemasszát rummal formázható állagúra keverjük.
 Túl lágy ne legyen, mert akkor nem lehet feltekerni!




Megnedvesített konyharuhán téglalap alakot formázunk belőle.
(Nedves kézzel vagy kanállal.)
Túlságosan ne nyomkodjuk bele a konyharuhába,
mert beleragad és akkor nem tudjuk szépen feltekerni!
A nagyon puha vajat habosra összekeverjük a porcukorral és a rummal.
Egyáltalán ne legyenek benne kis vajdarabok!


A gesztenyére kenjük. Úgy, mintha bejglit készítenénk.


A nedves konyharuha segítségével feltekerjük.


Tortabevonóval bevonjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük pár órára.


Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése