Mandarinlikőr
5 mandarin héja
5 dl jó minőségű gabonapálinka
30 dkg cukor
2 dl forró víz
Zöldcitromlikőr
4 zöldcitrom héja
1 liter jó minőségű gabonapálinka
70 dkg cukor
1 liter forró víz
2 zöldcitrom leve
Citromlikőr
5 nagyon friss citrom héja
5 dl jó minőségű gabonapálinka
45 dkg cukor
4,5 dl forró víz
Az alkoholt minden esetben ízesítjük a citrusfélék vékony csíkokra vágott héjával és 15 (mandarinlikőr), 7 (zöldcitromlikőr) ill. 6 (citromlikőr) napig állni hagyjuk. A cukrot a vízzel felforraljuk, felolvasztjuk, majd lehűtjük és az átszűrt, ízesített alkoholhoz adjuk.
Forrás: Olasz kulinária
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése