2011. december 20., kedd

Mézeskalács



Christmas hanging decoration
Gingerbread house

Hozzávalók:

Tojás nélküli mézeskalács!!!

50 dkg liszt + bőségesen liszt a nyújtáshoz, mert elég lágy tésztát kapunk
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl tej
fűszerek (1-1 mokkáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér)
7 evőkanál jó sűrű méz
1/2 evőkanál szódabikarbóna

1 éjszakán át pihentetjük a tésztát fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki!!!
Sütéskor egymástól jó távolra tegyük őket, mert eléggé megdagadnak,
 és éppen ezért vékonyra is nyújtsuk!
6-7 perc alatt megsül gázsütőben 7-es fokozaton.
Óvatosan megnyomhatjuk, és ha a tészta már visszaugrik, akkor biztosan megsült.
A sütőből kivéve és a tepsiben hagyva tovább sül!!!
A lyukakat szívószállal készítettem, hogy felaggathassam, illetve girlandot készíthessek belőle.
Sülés után rögtön a lyukakat meg kell tágítani!

Díszíthetjük sütés után cukormázzal, vagy még sütés előtt mazsolával.

Kellemes, fűszeres ízű, puha mézeskalács!













Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése