2011. december 31., szombat

A legfinomabb sajtos süti

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája+ tojás a kenéshez
2 dkg élesztő
só, bors ízlés szerint
egy teáskanál kristálycukor (az élesztő miatt)
10 dkg reszelt sajt a tésztába (én Óvárit teszek bele)  + reszelt sajt a tetejére (lehet füstölt is, akkor Karaván a legjobb)
annyi tejföl, hogy jól össze tudjuk gyúrni

1 órát pihentetni kell, majd kb 1 és 1/2 cm vastagra nyújtani. (Ha kicsi rudakat akarunk, elég 1 cm vastagra nyújtani, különben eldőlnek sütés közben!)  Tetszés szerinti rudakat vágunk belőle, vagy nagy szaggatókkal ki is szaggathatjuk, ha kisgyerek is segít! Én nagy rudakat, vagy csillagot, holdat, szívet stb. szoktam, ezért dupla adag tésztát készítek. Tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.




Idén hópehely alakú...

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése