2011. október 13., csütörtök
Forralt bor
Hamarosan kezdődik a forralt bor szezonja. Én a következőképpen szoktam készíteni. A borhoz egész fahéjat, egész szegfűszeget és reszelt narancshéjat, karácsonykor gyömbért is adok. Továbbá cukrot. Ezt ízlés szerint javaslom. Savanykásabb, fanyarabb, száraz borokhoz több cukor kell, mint az édes borokhoz. Bevallom őszintén, az a véleményem, az édes bor kár forralt bornak, de ha esetleg nem akarunk sok cukrot használni, célszerű abból készíteni! Beteszem egy üvegben (!) a hűtőszekrénybe legalább 24 órára, de akár napokra is. Miután elkészítek belőle egy adagot, átszűröm, mert kellemetlen a szegfűszegdarabkákat kerülgetni. Amikor "forraljuk" (valójában csak forrásig hevítjük) esetleg tehetünk bele egy kis reszelt citromhéjat vagy fél citromot is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése