2011. november 3., csütörtök

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
padlizsán
bors
hagyma
fokhagyma

Ízlés szerinti mennyiséggekkel dolgozunk.
A padlizsánt felkockázzuk és besózzuk.
Negyed órát állni hagyjuk.
Közben a hagymát megdinszteljük.
A padlizsánból kicsavarjuk a levét, és a hagymára tesszük.
Ízesítjük (só, bors, fokhagyma).
Kevés pirospaprikát is tehetünk rá, kellemes, meleg színe lesz tőle.
Sőt, én néha majorannát is szórok rá!
Puhára pároljuk.
Le is turmixolhatjuk.


Az elkészült padlizsánkrémet fogyaszthatod hidegen
 (pl. kenyérre, pirítósra kenve stb.) 
vagy készíthetsz belőle például padlizsános lasagnét!

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése