Hozzávalók:
padlizsán
só
bors
hagyma
fokhagyma
Ízlés szerinti mennyiséggekkel dolgozunk.
A padlizsánt felkockázzuk és besózzuk.
Negyed órát állni hagyjuk.
Közben a hagymát megdinszteljük.
A padlizsánból kicsavarjuk a levét, és a hagymára tesszük.
Ízesítjük (só, bors, fokhagyma).
Kevés pirospaprikát is tehetünk rá, kellemes, meleg színe lesz tőle.
Sőt, én néha majorannát is szórok rá!
Kevés pirospaprikát is tehetünk rá, kellemes, meleg színe lesz tőle.
Sőt, én néha majorannát is szórok rá!
Puhára pároljuk.
Le is turmixolhatjuk.
Az elkészült padlizsánkrémet fogyaszthatod hidegen
(pl. kenyérre, pirítósra kenve stb.)
vagy készíthetsz belőle például padlizsános lasagnét!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése