2011. november 12., szombat

Csipkebogyó lekvár


Nálunk hecsedli lekvárnak nevezik.

Hozzávalók:
rengeteg idő :)
2 kg érett csipkebogyó
1 kg cukor a csipkebogyóhoz + 20 dkg az  almához
20 dkg alma


A csipkebogyót megmossuk.
Kocsányától megtisztítjuk.
Vízben puhára főzzük.
Átpasszírozzuk.
A kapott pépet szitán áttörjük, így nem marad benne szőröcske.
Az almát megfőzzük, hozzáadjuk a cukrot,
aztán hozzáadjuk az egészet a csipkebogyópéphez,
 ahhoz pedig a többi cukrot, és lekvár sűrűségűre főzzük.
A lekvárt előre elkészített, kimosott, kiforrázott üvegekbe merjük,
 tetejükre szalicilt szórunk,
 aztán jöhet a  celefán, és a megfelelően záródó (!) tető.

Vajas kenyérhez, sültekhez és vadhúsokhoz ajánlom.



Szeretettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése