Nálunk hecsedli lekvárnak nevezik.
Hozzávalók:
rengeteg idő :)
2 kg érett csipkebogyó
1 kg cukor a csipkebogyóhoz + 20 dkg az almához
20 dkg alma
A csipkebogyót megmossuk.
Kocsányától megtisztítjuk.
Vízben puhára főzzük.
Átpasszírozzuk.
A kapott pépet szitán áttörjük, így nem marad benne szőröcske.
Az almát megfőzzük, hozzáadjuk a cukrot,
aztán hozzáadjuk az egészet a csipkebogyópéphez,
ahhoz pedig a többi cukrot, és lekvár sűrűségűre főzzük.
A lekvárt előre elkészített, kimosott, kiforrázott üvegekbe merjük,
tetejükre szalicilt szórunk,
aztán jöhet a celefán, és a megfelelően záródó (!) tető.
Vajas kenyérhez, sültekhez és vadhúsokhoz ajánlom.
Szeretettel: Szabóka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése