2013. január 26., szombat

Svéd párolt káposzta...

...avagy hogyan főzzünk Pettson és Findusz után szabadon :)

Javában tart még a hurka-szezon. A megszokott párolt káposzta helyett valami újra vágytunk, ami legalább olyan jó... Így a változatosság kedvéért párolt káposzta lett svéd módra a Mit főz ki Pettson és Findusz? című (gyermek)szakácskönyv alapján.

Hozzávalók 4 személyre:

egy közepes méretű lila káposzta fele
1 nagyobb hagyma
2-3 dl vörösbor
sertészsír
szegfűszeg
1 darab alma
bors
cukor
babérlevél
2-3 ek. áfonyazselé
(én ribizkelekvárt használtam, de pl. szedret vagy kökénylekvárt is el tudnék hozzá képzelni)

A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt káposztát. Átkeverjük, és ráöntünk annyi vörösbort, hogy ne égjen meg a párolás alatt, mert ezt követően 1 óráig kell lassú tűzön párolni!
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott almát, illetve kevés őrölt szegfűszeget, sót, borsot, cukrot ízlés szerint, és 2 darab babérlevelet!
Mielőtt letelt az 1 óra, hozzáadtam a ribizkelekvárt is!
Közben elég volt néhányszor megkeverni!

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Szabóka

Utóirat:

Másodszor jó sűrű, amolyan igazi házi szilvalekvárral készítettem. Isteni! Kihagyhatatlan.
Mellé egy kis csülök...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése