2012. február 10., péntek

A legfinomabb zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
8-10 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál sütőpor
10 dkg zabpehely
10 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs és/ vagy mazsola
2 nagy tojás
25 dkg puha vaj


Nagyjából egyforma kis gombócokat gyúrunk a tenyerünkben
 a masszából és kissé ellapítjuk.

Így:

Sütés közben a massza még jobban szétterül,
ezért nagyobb távolságra tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe.


Gázsütőben 7-es fokozaton kb. 15-20 percig aranysárgára sütjük.
Kb. 30-35 darab keksz készíthető a hozzávalókból.


Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Szabóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése